Rázga Pál sírja

Rázga Pál sírja

Rázga Pál (* 1798. december 10., Bazin – + 1849. június 18., Pozsony), evangélikus lelkész, az 1848-as pozsonyi vértanúk egyike. A vértanú sírját a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság és a Pro Patria Honismereti Szövetség az MK Külügyminisztérium támogatásával 2009-ben újították fel.

GPS48.147937, 17.098805
Pontos helyszín, címA kecskekapui evangélikus temető - bejárat a Báró Jeszenák János út felől - Šulekova ulica
FeliratPAUL RAZGA / PREDIGER / 1849 // RÁZGA PÁL / VÉRTANÚ // Felújíttatta : Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság / Felújítva az MK Külügyminisztérium, a Petőfi Emlékmű Bizottság és a Pro Patria Honismereti Szövetség támogatásával 2009-ben.
Rázga Pál sírja
Rázga Pál sírja