Fritz Wowy síremléke

Fritz Wowy 1917 nyarán a Görz-i (ma: Gorizia, Olaszország) légi csatában esett el.  A síremléken egy kiterjesztett szárnyú madár hátán álló ifjút látunk. Mezítelen testén nyitott, lobogó köpenyt visel, kezében a dicsőség koszorúját tartja. A síremléket Rigele Alajos pozsonyi szobrász készítette 1919-ben.
Síremlékének felirata:
“Fritz Wowy K.u.K Fliegeroberleutnant gefallen im 22. Lebensjahre am 3. Juni 1917 im Luftkampfe bei Görz. Friede seiner Asche!” (Fritz Wowy császári és királyi repülőfőhadnagy 22 éves korában, 1917. június 3-án légiharcban esett el Görz-nél. Béke poraira!)

GPS48.147340, 17.099140
Pontos helyszín, címA kecskekapui evangélikus temető - bejárat a Báró Jeszenák János út felől - Šulekova ulica
LétrehozóRigele Alajos szobrász
FeliratFritz Wowy / K.u.K Fliegeroberleutnant / gefallen im 22. Lebensjahre am 3. Juni 1917 im Luftkampfe / bei Görz. / Friede seiner Asche!