Dach János sírja

Dach János sírja

Leányiskolai tanár, szül. 1859. november 24. Pozsonyban. Tanulmányainak végeztével több évig nevelő volt Esterházy István gróf családjánál. 1884. szeptembere óta a pozsonyi állami felsőbb leányiskolának r. tanáraként dolgozott. Dach János síremlékét Christian Ludwig tervei alapján Rigele Alajos foglalta kőbe 1930-ban. A sír a temető III/4-es szektora északnyugati oldalán található.

Cikkei:
Az alkotmánytan tanítása a népiskolában (Pozsonyvidéki Lapok 1882.), A tanítás hatása a nevelésre (Programmértekezés 1886.), A neveléstan szerepe az iskolai tantervben. (Programmértekezés 1890.)
Munkái:
1. A képes beszédről. Pozsony, 1888.
2. Az erkölcs fejlődéséről. U. ott, 1891.

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
LétrehozóChristian Ludwig építész, Rigele Alajos szobrász
FeliratDACH JÁNOS / 1859 - 1930
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációkhttp://krizom-krazom.eu/regiony/cintoriny-v-okrese-bratislava-i Szent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Dach János sírja
Dach János sírja