Magyar Királyi szőlészeti és borászati szakiskola

„Az Alagút-sor és Bónis Ferenc-utca közt levő területen vannak a kir. Vincellér-iskola most elkészült szép épületei. A Vincellér-iskola l880-ban létesült Pozsonyban. Ez iskola igazgatósága Pozsony- és Mosonmegyék valamint Pozsony szabad kir. város számára egyúttal a szölöszeti felügyelőség teendőit is végzi.“
“Az iskola rendelkezik kisérleti kerttel és szőlőültetvényekkel, valamint a gazdák, iparosok és kereskedők terményeinek és árúinak vegyészeti megvizsgálására egy állami vegykisérleti állomással is.”

Pontos helyszín, címBónis Ferenc utca 21. - Matúškova ulica 21.
Készítés időpontjal880
Készítés céljának ismert okaoktatás
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkNyugatmagyarországi Híradó, Pozsony, XVII. Évfolyam, 202. szám 1904. szeptember 4., Vasárnap / Pozsony város utcai és terei. A város története utca- és térnevekben. - Eredeti kutatások alapján. Írta dr. Ortvay Tivadar. * http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/osztrak-magyar/ch17s04.html