Pávai Vajna Gábor sírja

Pávai Vajna Gábor (Debrecen, 1851. febr. 18. – Pozsony, 1913. máj. 31.) orvos. 1877-ben szerzett orvosi oklevelet a budapesti egyetem orvosi karán. 1877–1882-ben a II. sz. belklinika munkatársa, 1882-től a pozsonyi Állami Kórház főorvosa. Egyik alapítója, majd alelnöke a pozsonyi Toldy Ferenc Társaságnak, 1891-ben ő indította el a Nyugatmagyarországi Híradó c. lapot. Az 1890-es években ő vetette fel a pozsonyi egyetem és orvosi kar megszervezésének gondolatát. Közegészségtannal és járványüggyel foglalkozott.

GPS48.147978, 17.098851
Pontos helyszín, címA kecskekapui evangélikus temető - bejárat a Báró Jeszenák János út felől - Šulekova ulica
FeliratDr. PÁVAI / VAJNA GÁBOR / KIR. TANÁCSOS, / ÁLL. KÓRHÁZI FŐORVOS. / 1850 – 1913.