Stromp László sírja

Stromp László sírja

Stromp László (Rozsnyó, 1860. február 27. – Pozsony, 1907. május 12.) evangélikus teológiai tanár, pedagógiai szakíró, egyházi író.
Tanult Rozsnyón és a középiskolai tanfolyam befejezése után 1878-ban a budapesti egyetemen jogásznak iratkozott be, de bölcseletet is tanult és egy éves önkéntes is volt. 1881-ben Pozsonyba ment, ahol az evangélikus teológiát hallgatta. 1885-ben papjelölti vizsgát tett; a hallei egyetemen két szemesztert töltött. Hospitált Lipcsében, Berlinben és Jénában. 1887-ben Pozsonyba került az evangélikus teológiai akadémiához magántanárnak. 1894-ben rendkívüli, 1896-tól a bölcselet és neveléstan rendes tanára volt a teológiai akadémián Pozsonyban. A pozsonyi Kossuth Lajos-kör ügyvezető elnöke is volt.

GPS48.147361, 17.098086
Pontos helyszín, címA kecskekapui evangélikus temető - bejárat a Báró Jeszenák János út felől - Šulekova ulica
Készíttető nevetanítványai és barátai
LétrehozóMAHR.
FeliratSTROMP LÁSZLÓ / evang. theol. akad. tanár / nyugvóhelye. / Született 1860. február 27.-én, / Meghalt 1907. május 12..én / Boldogok, akik nem látnak / és hisznek. / János ev. 20,29 v. / Ez emléket / tanítványai és barátai / állították.
ForrásinformációkSzinnyei József: Magyar írók élete és munkái / Magyar életrajzi lexikon
Stromp László sírja