Aixinger László Dr. sírja

Aixinger László (Pozsony, 1883. augusztus 8. – Pozsony, 1944. március 22.) jogász, politikus, újságíró.
Kolozsvárott szerzett jogi diplomát, majd a csehszlovák államfordulatig a pozsonyi ítélőtábla bírája volt.
1930-tól az Országos Keresztényszocialista Párt országos főtitkára, 1932-től pártigazgatója, 1936-tól az Egyesült Magyar Párt országos pártigazgatója lett. Jelentős szereplője volt a pozsonyi kulturális életnek. A Bartók Béla Dalegylet elnöke, 1925-től a Toldy Kör alelnöke, 1939-1944 között elnöke volt. Az első bécsi döntés után a Szlovákiában maradt magyar cserkészcsapatokból Klatt Auréllal megalakítja a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetséget, melynek országos főparancsnoka lett.
1920–1930 között a Híradó politikai napilap főszerkesztő-helyettese, a Magyar Néplap pártlap főszerkesztője.
Aixinger László sírja a temető I./1-es szektorában található.
Művei:
1938 Pozsony
1941 A Pozsonyi Hajósegylet
1942 Széchenyi Pozsonyban. Pozsony.
2006 Felvidéki városok. Budapest. (társszerző)

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Készíttető neveAixinger család
FeliratDr. / Aixinger/ László / 1883 – 1944 / Légy hű mindhalálig! / Aixinger Lászlóné / sz. Dobrovits Margit