Szentháromság-templom

1717-1725 között épült egyhajós, ovális alaprajzú, homorú homlokzatú épület, a 18. század eleji templomépítészet kiemelkedő alkotása. Az egykori Szent Mihály-templom helyén a bécsi Szent Péter-templom mintájára emelték. A templomot a trinitárius rend építette.
Az ovális hajó kupolában végződik, melyet Antonio Galli Bibiena 1736-1740 között készített freskói díszítenek. A Bussi által készített hatalmas oltáron Mathai Szent János és Valois Szent Félix alakjait ábrzoló kép látható. Az oltárkép azt a jelenetet ábrázolja, amikor a két szent kiszabadítja a fogjokat a törököktől. A kép a sziléziai Franz Xaver Palko alkotása és valamikor 1745 után készülhetett. Az oltár két oldalán Szent Ágnes és Szent Katalin szobra látható, amelyek vélhetőleg Johann Baptista Straub alkotásai. A templom oldalsó baldachinos oltára Szűz Máriának lett szentelve és 1736-ban készítette a Zichy család. Az oltár közepén a regensburgi Madonna másolata látható. Az oltárt angyal szobrok díszítik, melyek a baldachint tartják.

Pontos helyszín, címVármegyeháza tér 25. - Župné nám. 25.
Készítés időpontja1717-1725 között