Sendlein Antal sírja

„Sendlein Antalról (1842–1918) elmondható, hogy részt vett Pozsony városrendezési terveinek kidolgozásában is. Így pl. a Hegyiliget létesítése és az új Ferenc József hidat a városközponttal összekötő Baross utca kialakítása is az ő nevéhez fűződik. Hálás polgártársai halála után utcát neveztek el róla (ma Uhrova utca).“
A temető XXII. szektorában található sírban Sendlein Antalon kívül még neje és két korán elhalt gyermekük nyugszik. A síremléken látható, Sendlein Antalt ábrázoló dombormű Rigele Alajos munkája 1919-ből.

GPS48.164044, 17.159462
Pontos helyszín, címSzent Márton temető, Pozsony, Nagyszombati út - Bratislava, Trnavská cesta, Martinský cintorín
LétrehozóRigele Alajos szobrász, Schiessler kőfaragó
FeliratItt nyugszanak az Úrban/ SENDLEIN ANTAL / Pozsony szab. kir. város / ny. főmérnöke ./ + 1918 / és jóságos neje / szül. LÁBÁN ANNA / + 1921. / és gyermekeik. // Rigele 1919 / Schiessler Fridhofgasse 3
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációkhttp://www.kalligram.eu/Kalligram/Archivum/1999/VIII.-evf.-1999.-december/Laban-Rudolf-pozsonyi-gyoekerei (Ortvay Tivadar: Pozsony város története, II. kötet, 1. rész, Pozsony 1895)