Heim Nárcisz síremléke

Heim Nárcisz, vármegyei aljegyző, a magyar királyi 13. Honvéd Gyalogezred népfelkelő hadnagya 1915. június 1-én, az északi harctéren, a Visztula töltésén, Przewloka mellett hősi halált halt.
Arról, akinek az emlékkövet állították és halálának körülményeiről a síremlék felirata tartalmaz pontos információkat:
“Pozsony vármegye közönsége igaz kegyelete jeléül állítá ezen emlékkövet az északi harctéren a Visztula töltésén Przewloka mellett 1915 június 1.-én a hazáért és a királyért hősi halált halt Heim Nárcisz I. oszt. vármegyei aljegyző. m kir. 13. honvédgyalogezredbeli népfelkelő főhadnagynak.”
Heim Nárcisz síremléke a temető III/4-es szektorának nyugati oldalán található. A síremlék Rigele Alajos szobrászművész munkája.

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Készíttető nevePozsony vármegye közönsége
LétrehozóRigele Alajos szobrász
FeliratPozsony vármegye közönsége igaz kegyelete jeléül állítá ezen emlékkövet az északi harctéren a Visztula töltésén Przewloka mellett 1915 június 1.-én a hazáért és a királyért hősi halált halt Heim Nárcisz I. oszt. vármegyei aljegyző. m kir. 13. honvédgyalogezredbeli népfelkelő főhadnagynak.
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációkhttps://www.kozterkep.hu/~/22826/Heim_Narcisz_siremleke_Pozsony_1919.html * Dr. Németh Szilvia Ph (Pozsony): Pozsony a világháborúban (1914-1918). Egy hátországi nagyváros korabeli sajátosságai , http://epa.oszk.hu/01400/01445/00012/pdf/EPA01445_acta_hungarica_2015_1_020-045.pdf