Hazslinszky Kálmán sírja

Eperjes, 1869 — Pozsony, 1907. Festő. A budapesti Mintarajziskolában fejlesztette művészi készségeit. Budapesten, majd Pozsonyban működött. Naturalista jellegű portrékat festett.
Az Országos Magyar Királyi Képzőművészeti Főiskolán rajztanári oklevelet középiskolai és középfokú ipariskolai tárgyból 1892-ben szerzett.

GPS48.147804, 17.099231
Pontos helyszín, címA kecskekapui evangélikus temető - bejárat a Báró Jeszenák János út felől - Šulekova ulica
Készíttető nevecsalád
FeliratHAZSLINSZKY KÁLMÁN / ég. hitv. ev. liceumi tanár, festőművész / szül. 1868 május hó 24-én / megh. 1907 augusztus hó 11-én / Atyádhoz tértél jó fiam… / De lelked most is mindég lelkemben van.
Forrásinformációkkieselbach.hu/muvesz/hazslinszky-kalman_9078 * www.mke.hu/sites/default/files/attachment/evkonyv_1899-1900.pdf