Cserny Károly sírja

Cserny Károly sírja

Cserny Károly (1837-1909), filológus, 1867 óta a pozsonyi királyi katolikus főgimnázium tanára, címzetes igazgató. Legjobb latin stilisztáink egyike.
Pozsonyban megjelent munkái: De Cicerone causarum patrono. De M. T. Ciceronis oratione pro Murena habita. Tirocinium poeticum, szótárral. Latin stilusgyakorlatok a gimnáziumok számára 3 részben. (Dávid Istvánnal együtt.)

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Készíttető nevehálás tanítványai
LétrehozóFEIGLER kőfaragó
FeliratCserny Károly / kir. Kath. főgimnáziumi tanár, / c. igazgató 48 évi áldásos tanári működésének emlékére / emelték ezt a követ / hálás tanítványai. / 1837 – 1909. / Cserny Károlyné / 1847 – 1933. / Áldás hamvaira! / Multis ille bonis flebilis occidit. (Halálát sok jó ember siratta. - Horatius)
Cserny Károly sírja
Cserny Károly sírja