Szent László-templom

A pozsonyi Szent László-templom Pozsony-Óváros kerületében található az Ispotály (Kórház) utcában. A templom a mellette található négyszárnyas kórház része, melyet 1830 és 1832 között építettek klasszicista stílusban idősebb Feigler Ignác tervei szerint. A templom főoltárán található kép Szent László apoteózisát ábrázolja. A képet Lütgendorf Ferdinánd készítette 1830-ban. 1891-ben ifjabb Storno Ferenc restauráltatta a templomot, ő készítette a templom festett üvegablakait is. 1927-ben az eredetileg fehér falakat különböző dekoratív motívumokkal díszítették, amelyek kicsit megváltoztatták a templom eredeti klasszicista képét. A templom főoltára fölött Storno Ferenc javaslatára a Szentháromság van ábrázolva.

Pontos helyszín, címIspotály (Kórház) utca 7. - Špitálska 7.
Készíttető neveismeretlen
Létrehozóid. Feigler Ignác, építész, Lütgendorf Ferdinánd, festő, ifj. Storno Ferenc, építőművész, restaurátor
FeliratDEI.GLORIAE. / ET CALAMITOSI. CIVIs. PRAESIDIO / MUNICIPES. VRBIS / P. P. / M.DCCC.XXX.