Brolly Tivadar sírja

Brolly Tivadar Pozsony polgármestere, született Horpácson 1852. október 17-én. Miután Budapesten ügyvédi vizsgáot tett, Pozsonyban telepedett le, mint gyakorló ügyvéd. Ily minőségben lépett a város szolgálatába, és másodaljegyző, majd az 1884. évi tisztujítás alkalmával főjegyző lett. Érdemei elismeréséül őfelsége 1898-ban a Ferencz József-rend lovagkeresztjével tüntette ki. 1900. évi április 18-án ültette a közbizalom a polgármesteri székbe. Később a kir. tanácsosi czímet is elnyerte.
Brolly Tivadar 1944. február 5-én hunyt el. Síremléke az I./2 szektorban található.

Pontos helyszín, címPray utca – Szent András temető – Ul. 29. augusta - Ondrejský cintorín
FeliratBrolly Tivadarné / szül. Kardossy Irén / 1858. jul. 22. – 1908 jan. 18. / és férje / Brolly Tivada r/ nyug. polgármester / 1852 okt. 17. – 1944 feb. 5.
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációkhttp://mek.oszk.hu/09500/09536/html/0017/7.html (Borovszky: Magyarország vármegyéi és városai)