Tomasík-Rados-féle Lourdes-i barlang

A Tomasík-Rados-féle Lourdes-i barlang a Bátorfalu felé vezető út bal oldalán, egy dombra épült ház (109. sz.) kiskertjében áll rózsákkal befuttatva. A házban ma özv. Rados Lászlóné Buris Ilona lakik. Egyetlen fia pap lett, Magyarországon, Nézsán plébános. A szakrális kisemléket Radosék nagyanyja, Tomasík Jánosné Nemcsok Ilona állíttatta hálából az 1960-as évek tájékán. A barlang egy magas kőalapzatra épült. Szekrénye hasonló a sok más nényei barlangéhoz. A barna vaskeret három oldalon üvegezett, elején nyitható ajtócskával. Teteje félköríves horganyfedél. A Lourdes-i Szűzanya gipszszobra is hasonló, mint az előzőeké. Előtte a térdeplő Bernadettet láthatjuk.

GPS48.146200, 19.264383
Pontos helyszín, címA Bátorfalu felé vezető út bal oldalán, egy dombra épült ház (109. sz.) kiskertjében áll.
Készítés időpontja1960-as évek
Készíttető neveTomasek Jánosné Nemcsok Ilona
Gondozását felügyeliRados család
ForrásinformációkCsáky Károly: Fejezetek a Lukanényei (Házasnényei) Egyházközség múltjából és jelenéből, Lukanénye, 2014, 109-110. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
lukanenye-tomasik-rados-fele-lourdesi-barlang-2
lukanenye-tomasik-rados-fele-lourdesi-barlang-3