Sáfránykert utcai Lourdes-i barlang

A Sáfránykert utcai Lourdes-i barlang (özv. Boldog Béláné 358-2. sz. háza előtt) az előzőhöz hasonló, s ugyancsak a ház kiskertjében, az épület mellett áll. Állíttatta özv. Boldog Béláné. Magas betonalapon látható téglalap alakú, vaskeretes képszekrény. A két oldalsó és az elülső kék keret üvegezett, az utóbbi nyitható. A szekrény hátulsó része nyers kőből van kiképezve. Mária gipszszobra körül félköríves díszített keret, villanyégőkkel ellátva. A szakrális kisemlék teteje félköríves, horgannyal fedett. A barlanghoz három apró mozaikkockákkal kirakott betonlépcső vezet. A lépcsők szélén kis kavicsokkal díszített betonszegély, kék korláttal ellátva. Mária fehér palástban és fehér fátyolban, derekán kék övvel áll előttünk, keze imára kulcsolva, benne rózsafüzér. Mellette két kis angyal térdepel, előtte Bernadett szobra.

TelepülésLukanénye [Nenince]
Pontos helyszín, címA Sáfránykert utcában a 358-2. sz. háza előtt áll.
Készíttető neveözv. Boldog Béláné
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkCsáky Károly: Fejezetek a Lukanényei (Házasnényei) Egyházközség múltjából és jelenéből, Lukanénye, 2014, 109. * Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
lukanenye-safranykert-utcai-lourdes-i-barlang-2
lukanenye-safranykert-utcai-lourdes-i-barlang-1