Nozdrovicky-Hústyava-féle Lourdes-i barlang

A Nozdrovicky-Hústyava-féle Lourdes-i barlang Pást nevű falurész 81/24. számú házának udvarán áll virágokkal befuttatva. Nozdrovicky Béla és neje, Hústyava Mária állíttatta, s még Pintér atya szentelte fel. A nyerskőből kialakított építményt egy félköríves vaskeret zárja le, üvegezett ajtóval. Mögötte a szakrális építmény ovális kis oltárán áll a Lourdes-i Szűzanya kék övvel átkötött fehér ruhában és fehér palástban. Imára kulcsolt kezében rózsafüzér, előtte a térdeplő Bernadett.

Pontos helyszín, címPásti falurészben, a 81/24. számú ház előtti kertben áll.
Készíttető neveNozdrovicky Béla és neje, Hústyava Mária
Gondozását felügyelia ház lakói
ForrásinformációkCsáky Károly: Fejezetek a Lukanényei (Házasnényei) Egyházközség múltjából és jelenéből, Lukanénye, 2014, 110-111. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
lukanenye-nozdrovicky-hustyava-fele-lordes-i-barlang-81-hsz (3)
lukanenye-nozdrovicky-hustyava-fele-lordes-i-barlang-81-hsz (4)