Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-barlang

A 399. számú ház előtti Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-barlangot Orem József és neje szül. Nozdrovicky Mária (harangozóasszony) állíttatta családi házuk kiskertjében. Pintér Zoltán atya szentelte fel 1989 tájékán. Ez tulajdonképpen egy betontalapzaton álló szürkésfehér terméskőből kialakított, félkörívesen végződő barlangszerű kápolnácska. Fehér, horgolt, virágmintás terítővel letakart oltárán egy vaskereszttel ellátott üvegezett ajtó mögött áll a Szűzanya szobra. Mellette virágvázák, előtte vasfeszület. A Szűzanya kék palástban látható, feje körül glóriával. Jobb kezét a szívén tartja, a balban liliomok vannak.

TelepülésLukanénye [Nenince]
Pontos helyszín, címA 399. számú ház előtt található. (Bizonytalan GPS.)
Készítés időpontja1989 tájékán
Készíttető neveOrem József és neje Nozdrovicky Mária
LétrehozóSzladovnyék József, Sülyk pusztai lakos
Gondozását felügyelia ház lakosai
ForrásinformációkCsáky Károly: Fejezetek a Lukanényei (Házasnényei) Egyházközség múltjából és jelenéből, Lukanénye, 2014, 107-108. *** Nozdrovicky Mária közlése alapján *** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
lukanenye-399-szuz-maria-szeplotlen-szive-2