Házaskai temető központi keresztje

Újabb kori, repedezett szürkés műkő a Házaskai temető központi keresztje. A betontalapzaton álló egylépcsős téglalap alakú oszlopon fehér márványtábla ezzel a felirattal: „Én vagyok a Föltámadás / és az élet / 1972”. Az oszlopfő további két, négyzet alakú lépcsőjén állt az INRI feliratos, egyenes szárvégű műkő kereszt. Az öntöttvas korpusz eredetileg ezüstözött, ma fehérre festett, az ágyéktakaró kék színű; feje jobbra fordítva, a karok széttárva, a lábszárak egymás mellett.

TelepülésLukanénye [Nenince]
Pontos helyszín, címA házai temetőben található.
FeliratÉn vagyok a Föltámadás / és az Élet / 1972
ForrásinformációkCsáky Károly: Fejezetek a Lukanényei (Házasnényei) Egyházközség múltjából és jelenéből, Lukanénye, 2014, 104.. * Varga Emese, Ipolynyék, 2016.