Templomkerti kereszt

Háromlépcsős alapzaton áll a Templomkerti kereszt műkő oszlopa, rajta az alábbi dedikációval: „Imádjuk Krisztus és áldunk Téged, / Mert szent keresztet által / megváltottad a világot / 1965”. Az oszlopfő felfelé keskenyedik, rajta az ugyancsak műkőből készült, egyenes szárvégű, INRI feliratos kereszt. Az öntöttvas korpusz fehérre festett, ágyéktakarója kék színű; a kezek függőleges tartásban, a lábszárak egymás mellett.

TelepülésLukanénye [Nenince]
Pontos helyszín, címA templomkertben a bejárathoz közel áll, a Lourdes-i barlang közelében.
Készíttető neveLukanényei egyházközség
FeliratImádjuk Krisztus és áldunk Téged, / Mert szent keresztet által / megváltottad a világot / 1965
ForrásinformációkCsáky Károly: Fejezetek a Lukanényei (Házasnényei) Egyházközség múltjából és jelenéből, Lukanénye, 2014, 104. * Varga Emese, Ipolynyék, 2016.