A dunaszerdahelyi református templom

A templom Dunaszerdahely legfiatalabb középületei közé tartozik, 1998-ra épült fel, posztmodern stílusban, testvérgyülekezetek segítségével.
Az 1990-es évek elején nemcsak templom, hanem egy épületkomplexum felépítése volt a cél, amely magába foglalta a lelkészlakást és a gyülekezeti alkalmak számára létesült helyiségeket is. A gyülekezet erre több külföldi, és szlovákiai egyházi szervezettől kapott támogatást, illetve Dunaszerdahely városa is többször járult hozzá anyagilag a templomépítéshez.
A templom alapkövét 1994. december 14-én helyezték le, Görözdi Miklós lelkészsége alatt, Szlovákia református püspöke, dr. Mikó Jenő és a Dunántúli Egyházkerület püspöke, Márkus Mihály jelenlétében.

Pontos helyszín, címKondé püspök utca (Biskupa Kondého)
Készíttető neveReformátus gyülekezet, id. Görözdi Miklós