Az Összetartozás emlékműve, Országzászló Dunaszerdahelyen

2020. november 12-én, az Összetartozás Baráti Társaság, a Kondé Miklós Polgári Társulása vírusjárvány miatt avatta fel az Összetartozás emlékművét, Az emlékmű megálmodói: Csörgei László, Hencze Attila, Ibolya Olivér, Kiss András, Patassy Sándor, Zalaba Zoltán, Zirig Ferenc.
1945. március 15-én a dunaszerdahelyiek még megemlékezést tartottak előtte. Akkor utoljára. A cseh katonaság nem sokkal ezután lerombolta az emlékművet.
Ez egy különleges dátum, 1939. november 12-én, a bécsi döntés után egy évvel ezen a napon avatták fel Dunaszerdahelyen az Országzászlót. A Fő utca mellett, a Szent István tér végében állt, ott, ahol most a második világháborús emlékmű van, átellenben a művelődési központtal. Az új emlékmű formájában is megidézi elődjét.

Pontos helyszín, címa Csallóközi Múzeummal szemben
Készíttető neveÖsszetartozás Baráti Társaság, Kondé Miklós Polgári Társulás