A sikabonyi Mindenszentek-templom

Dunaszerdahely Sikabony városrészében, annak temetőjében épült fel a korábbi temetői kápolna helyén a Mindenszentek tiszteletére 2012. november 25-én felszentelt templom.
Már 2009-ben megszületett a terv az akkori kápolna felújítására és megnagyobbítására, ám a későbbi munkálatok során kiderült, hogy a sikabonyiak közmunkájával 1953-ra emelt épület állaga nem megfelelő, így azt elbontották, s helyére újat, méltóbbat emeltek.
A városrésznek korábban nem volt saját temploma, így a 2012-ben Orosch János akkori nagyszombati püspök által felszentelt szakrális hellyel 700 év után két temploma lett Dunaszerdahelynek.
A templom alapterülete több mint 100 m2, férőhelyeinek száma 100 (60 ülőhely és 40 állóhely).

Pontos helyszín, címKertész utca 2 (Záhradnícka 2)