Lourdes-i barlang a kórházudvarban

2008. szeptember 24-én szentelték fel a dunaszerdahelyi kórház belső udvarában az a Lourdes-i barlangot, amelyet a nyitragerencséri Malagyi Erzsébet adományából építtetett az egyházközség.
A Lourdes-i zarándokhelyen lévő barlang mintájára emelt építményt kovácsoltvas kapu zárja, benn a híres Mária-jelenés látható, amint a tizennégy éves Soubirous Szent Bernadettnek megjelenik Szűz Mária. A Kiss Róbert akkori esperesplébános által felszentelt Lourdes-i barlang létrejöttét mind a város, mind a kórház vezetősége támogatta, magát a barlangot Kulcsár Béla készítette.

GPS47.998713, 17.607784
Pontos helyszín, címDunaszerdahelyi Kórház, Nagyabonyi út 23 (Nemocnica s poliklinikou Dunajská Streda, Veľkoblahovská cesta 23)
Készíttető neveMalagyi Erzsébet
LétrehozóKulcsár Béla