Dr. Mag Gyula sírja

Dr. Mag Gyula sírja

Dr. Mag Gyula 1932. szeptemberében született, 2016. március 14-én halt meg. Az 1968-as konszolidáció során, a bodrogközi Bélyi Alapiskola igazgatói tisztsége után került Dunaszerdahelyre. 1976. október 1-jétől huszonkét évig állt a Csallóközi Múzeum élén. A Csemadok országos elnökségének, a Központi Bizottságának évtizedeken át volt tagja. Dunaszerdahelyre kerültével a Csemadok járási elnökségének tagjaként tevékenykedett, a városi szervezet vezetőségének is tagja volt. Nyugdíjba menetele után rendszeresen részt vett a Vámbéry Alapszervezet rendezvényein.
A Kortárs Magyar Galéria Alapítvány alakulásakor, 1994-től több évig a kuratórium alelnöke volt.

Pontos helyszín, címVárosi temető
Készítés időpontja2016 után
FeliratItt nyugszik / dr. Mag Gyula / tanár / 1932 - 2016 / és neje szül. / Kondás Erzsébet / tanítónő / 1932- 2013 / Nyugodjanak békében!
Gondozását felügyelia család
ForrásinformációkHuszár László, csemadok.sk *** https://dunaszerdahelyi.sk/elhunyt-mag-gyula-csallokozi-muzeum-korabbi-igazgatoja
dunaszerdahely-mag-gyula-sirja-3
dunaszerdahely-mag-gyula-sirja-6