Zsidó imaház – Talmud Tóra

A mai Bacsák utcában, az egykori Talmud Tóra épületében találjuk Dunaszerdahely zsidó közösségének imaházát.
Magát a Talmud Tóra épületét – azaz a zsidó Talmud-iskolát, amelyet a hitközség a zsidó tudományok és a zsidó erkölcsök ápolására létesített – 1912. március 24-én avatták fel, amikor az akkori főrabbi, Weinberger Shmuel L., illetve a Talmud Tóra egyik alapítója és akkor húsz éve tanítója, Fleischmann Jakab rabbi átadta az iskolát „szent céljaira”: az oktatásra. A Wilheim Fülöp tervei alapján felépített oktatási intézmény telkét (amely a régebbi iskolával szemben feküdt) a Dukes és Herzog cég adományozta.

Pontos helyszín, címBacsák utca
Készíttető neveDunaszerdahelyi Autonóm Zsidó Hitközség