Trianoni alapkő

Trianoni alapkő

2020. június 6-án Trianon 100. évfordulójára emlékeztek Nagymegyeren, ahol a megemlékezés mellett alapkőletételre is sor került. Az alapkő mottójául Wass Albert Üzenet haza című költeményének fő sorai szolgáltak: ,,…a kő marad…!”
Az emlékünnepély helyszíne a Szent István park volt. Ünnepi beszédet mondott Bittera Zsuzsanna, a Csemadok nagymegyeri szervezetének elnöke, fellépett Csémi Andrea és lánya, Csémi Csilla Virág, valamint az alapkő felavatása után Mahulányi József esperes megáldotta az emlékművet.
Holényi Gergő, Nagymegyer polgármestere így nyilatkozott Trianon emléknapjáról. ,,Véleményem szerint a százéves évfordulónak arról kell szólnia, hogy képesek legyünk a megbocsátásra. Hiszen bármennyire is próbálták a trianoni békediktátummal eltiporni a magyar nemzetet, ebből feltámadás született, újraformálódott nemzetünk, s nem legyengültünk, hanem sokkal erősebbek lettünk. Büszkék lehetünk arra, akik vagyunk, akikké váltunk, és arra is, akik még lehetünk.”

Pontos helyszín, címSzent István park
Készíttető neveÁcs Sándor és a Csemadok helyi alapszervezet jóvoltából