Farkas Jenő papköltő emléktáblája

Farkas Jenő (1922-1979) római katolikus pap, költő, műfordító. A hatvanas években Nagymegyeren teljesített lelkiszolgálatot. Ennek emlékére készítette a Csemadok Nagymegyeri Szervezete és a Nagymegyeri Római Katolikus Plébánia az emléktáblát, pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából, 2006-ban. Az emléktáblát Klig Sándor, szegedi szobrász készítette a magyarországi Polgári Magyarország Alapítvány támogatásával. Az emléktáblát a Zárda iskola külső falán helyezték el, és ünnepélyes keretek között leplezték le 2006. június 23-án. Ezt követőleg minden év Pünkösd hétfőn Farkas Jenő szavalóverseny keretén belül emlékeznek a szenci születésű papköltőre, ahol emléktábláját is megkoszorúzzák a szervezők.

Pontos helyszín, címNagymegyer, Szent István utca
Készíttető neveA Csemadok Nagymegyeri Szervezete, Nagymegyeri Római Katolikus Plébánia
LétrehozóKlieg Sándor szegedi szobrászművész
Készítés céljának ismert okaEmlékhely állítása Farkas Jenőnek az egykori nagymegyeri plébánosnak
FeliratIn Memoriam/ Farkas Jenő / papköltő / nagymegyeri plébános / (1964-76) / Jenő Farkas / kňaz a básnik / farár vo Veľkom Mederi / (1964-1976) / Polgári Magyarország Alapítvány, Csemadok Nagymegyeri Szervezete, Nagymegyeri Római Katolikus Plébánia
Gondozását felügyeliA Nagymegyeri Római Katolikus Plébánia
Kapcsolódó rendezvények, ünnepségekFarkas Jenő szavalóverseny