A nagymegyeri református temető

A temető utcában, a katolikus temetővel szemben található a református temető, aminek pontos kialakulását nem ismerjük. 2013-ban, a temetőben 810 sírhely volt található. A temetőt egy mesterséges dombon alakították ki, ezáltal megvédték a sírokat az előző évszázadokban gyakori árvizektől és belvizektől. Ebben a temetőben találjuk a jeles városbírónak Nagy Rátz Józsefnek sírját. Szeghy Zsigmond  1848-as honvéd felújított  sírját, a nagymegyeri református egyház vezetőinek (Czike Károlynak, Fekets Sándornak, Végh Dánielnek) a közélet és a kulturális élet (Janiga József, Ág Tibor) sírját.

Pontos helyszín, címNagymegyer, Református temető
Készíttető neveNagymegyeri Református Egyház
Készítés céljának ismert okatemető
Gondozását felügyeliA Nagymegyeri Református Egyház, Nagymegyeri Városi Önkormányzat
ForrásinformációkTánczos Tibor-Varga László: Nagymegyer, Kultúrális emlékek, Honismereti Kiskönyvtár 87. sz., KT Komárom