Márai Stúdiószínház

Márai Stúdiószínház

1993-ban a Thália Színház egy eredetileg szintén nem színházi célokra épített ingatlanhoz jutott. Itt nyílt meg 1994-ben a Márai Stúdiószínház. Az épület 1994-ben elkezdett tatarozása és átépítése 2002-ig tartott. Jelenleg itt működik a közel 100 férőhelyes stúdióterem, ahol eddig főleg mese- és kamara-előadásokat láthattak az érdeklődők. A Timon utcai épületben található a színház igazgatósága, az irodák, ezen kívül 4 vendégszoba a vendégrendezők és vendégszínészek számára, illetve kávéház, amely különféle – főleg magyar- rendezvény helyszíne.
A Thália Színház Márai Sándor Stúdiójának homlokzatát a Kassai polgárok részleteit ábrázoló domborművek díszítik, melyek Schrammel Imre munkái.

Pontos helyszín, címTimon utca 3. - Timonova 3.
Készíttető neveThália Színház