Sthymmel Sámuel 1848/49-es nemzetőr, polgármester sírja

A rozsnyói temetőben számos 1848/49-es nemzetőr sírja található meg. Nemzetőrként vett részt a szabadságharcban Sthymmel Sámuel is.
“Rozsnyó rendezett tanácsú bányaváros mindenkor tiszteletben tartott főbírói székében utolsónak Bölcsházy József ült. Őt már a város első polgármestere Sthymmel Sámuel váltotta fel, a ki 1872–1889-ig vezette nagy erélylyel és tudással a város ügyeit.”

Pontos helyszín, címvárosi köztemető
Készíttető neveSthymmel család
FeliratKifáradva / az élet küzdelmeiben / itt pihenik / csendes álmukat / Sthymmel Sámuel / (1819 - 1889) / ügyvéd / Rozsnyó város / polgármestere / és példaértékű hitvese / szül. zabari / Szontágh Emma / (1825 - 1898) / S míg mi hamvaitokra áldva / Hintjük a virágot / Lelketek az égben leljen / Örök boldogságot!
rozsnyo-sthymel-samuel-sirja (2)
rozsnyo-sthymel-samuel-sirja (3)