Berky Flóris cigányprímás sírja

A bejáratnál mindjárt jobbra látjuk egy csonka oszlopon, pattant húrokkal és tépett nyirettyűvel jelezve, a rozsnyóiak egykori kedvelt és művelt cigányprímásának, Berky Flórisnak, Flóris felírású és a közönség által emelt emlékével ellátott nyughelyét.
Berky Flóris a kor számos jelentős személyisége és uralkodója előtt is megcsillogtatta tehetségét, többek közt III. Sándor orosz cár előtt is játszott. 1893-ban bekövetkezett halálakor a helybéli fiatalság síremlékének költségei fedezésére tombolával egybekötött táncmulatságot rendezett a vasas fürdőben.

TelepülésRozsnyó [Rožňava]
Pontos helyszín, címvárosi temető