Wahlner Árpád Géza nyughelye

Wahlner Geyza Árpád; Vahlner (Betlér, Gömör és Kishont vármegye, 1864. márc. 26. – Rozsnyó, 1943. máj. 20.) plébános, hittanár.
Az egri főegyházmegyében 1887. VI. 19-én pappá szentelik, 1890: átlépve a rozsnyói egyházmegyébe, Rozsnyón káplán, 1891–1916: a rozsnyói premontrei gimnázium és időszakonként az evangélikus gimnázium hittanára, 1910: a gimnáziumi Mária Kongregáció vezetője, 1925–26: nyugdíjazásáig a reálgimnázium hittanára. 1941: tiszteletbeli kanonok.

Írásai: Egri Egyházmegyei Közöny. (1888: 65. A breviárium, mint kiváló lelki fegyver a pap kezében), Rozsnyói premontrei gimnázium értesítője (1900/01: Az ószövetségi biblia mint magistra vitae; 1907/08: Ünnepi beszéd a Szent Imre-ünnepélyen; 1908/09: Ünnepi beszéd a szentséges atyánk aranymiséje alkalmából), Sajó Vidék (1910. VII. 7: Hit és munkásság, vers).

Műve: Az én virágaim. Költemények. Eger, 1895. (Ism. M. Állam 64., Irodalmi Közlöny, Eger 1. sz.)
Wahlner Árpád Géza teste a főbejárattól balra található egyháziakat rejtő közös sírboltban nyugszik.

Pontos helyszín, címvárosi köztemető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratWahlner Árpád Géza / c. kanonok, sz. széki tanácsos, ny. gimn. hittanár / szül. 1864. márc. 26-án megh. 1943. máj. 20-án / Nyugodjék békében!
rozsnyo-wahlner-arpad-geza-sirja (2)
rozsnyo-wahlner-arpad-geza-sirja (3)