Pollág Géza 1848-49-es főhadnagy, polgármester sírja

Pollág (Pollák) Géza született 1829. február 27-én, evangélikus. (Valószínűleg azonos Pollag Krisztian szappankészítő mester és Lumnitzer Anna Rozina 1829. márc. 8-án Lőcsén Adolf Viktor névre keresztelt fiával.) Felesége -1855 – Szennovitz Janka, meghalt Lőcse, 1909.)
1867. volt főhadnagyként a Szepes megyei Honvédegylet tagja. Lőcse város 12 éven át volt polgármestereként hunyt el, 1883. jan. 31-én.

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címevangélikus műemléktemető
Készíttető nevePollág család
LétrehozóGerenday A. / Budapesten.
Készítés céljának ismert okakegyeletadás, emlékezetmegőrzés
FeliratPollág Géza / szül. 1829. feb. 27-kén / megh. 1883. jan. 31-kén / Pollág Janka / szül. 1835. okt. 29-kén / megh. 1909. aug. 26-án / ifj. Pollág Géza / * 1863 † 1906. / Pollág / Ottó / * 1870 márc. 1. / † 1904 dec. 19. / Pollág / Béla / * 1866 nov. 7. / † 1903 nov. 5.
locse-pollag-geza-sirja (2)
locse-pollag-geza-sirja (3)