Maléter Jenő 1848-49-es honvéd őrmester sírja

Maléter Jenő (Ernő) Maléter János megyei törvényszéki ülnök és Zmeskál Teréz fia. Lőcse, 1826. ápr. 4., ker. ápr. 9., evang., nemes. Gimnáziumot és jogot végez.
1845-1847. a Selmeci Akadémia bányász hallgatója. Nőtlen. (Felesége 1850 – okolicsányi Okolicsányi Mária Terézia, meghalt Lőcse, 1875.) 1849 jan. 28. (16.) – őrmester az 1. besztercei önkéntes (a későbbi második 51.) honvédzászlóaljban a fel-dunai hadtestnél.
A kiegyezés idején és 1890. volt főhadnagyként a Szepes megyei Honvédegylet tagja. Az utóbbi időpontban árvaszéki ülnök Lőcsén. † uo. 1890. jún. 26.

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címevangélikus műemléktemető