Dr. Lorx Sándor nyughelye

Lorx Sándor Miklós Dr. (ruszkini) (* 1839. november 15., Késmárk – † 1917. október 30., Lőcse).
Megyei főorvos, Tátrafüred első fürdőorvosa, később Szepes vármegye főorvosa. Az MKE (Magyarországi Kárpát-egyesület) Iglói osztály pénztárosa (1882). Az MKE helyi képviselője Igló (1881-), Lőcse (1885-), a központi választmány tagja (1881-1913-).
Dr. Lorx Sándor, felesége Soltész Irma és két leánya, Olga és Elinor és földi maradványai a temetőkápolna bal oldala mellett (V. szektor), egy kis vaskereszttel jelölt helyen nyugszanak. Fia ruszkini vitéz Lorx Viktor vezérkari főnök 1922-ben hunyt el Budapesten, a Farkasréti temetőben nyugszik.

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címevangélikus műemléktemető
Készíttető neveLorx család
FeliratRuszkini Dr. Lorx Sándor / 1839 – 1917 / felesége: Soltész Irma / 1844 – 1918 / Lorx Olga / 1867 – 1928 / Lorx Elinor / 1886 - 1957
locse-dr-lorx-sandor-sirja (2)
locse-dr-lorx-sandor-sirja (3)