Görgey István és Prihradny Malvin sírja

Görgey István Görgey Arnold (* 1797. VII. 12., Görgő – † 1878. II. 27., Késmárk, Szepes vm.) és Szirmay Eugénia (* 1814. VII. 14., Gatály – † 1878. V. 30., Schönwald) fiaként született Toporcon 1835. XI. 23-án. Prihradny Malvinnal (* 1840. VIII. 29., Igló – † 1923. XII. 4. Lőcse) kötött házasságából (1860. X. 8.) négy gyermeke született: Görgey Ernő (* 1862. I. 6., Toporc – † 1927. VI. 14., Úszfalva), Görgey Kálmán (* 1864. III. 9. – † 1864. V. 24.), Görgey Gizella (* 1865. VIII. 27., Toporc – † ?) és Görgey Anna (* 1868. I. 12., Toporc – † ?).
Görgey István és felesége sírja a temető közepén alacsony, kovácsoltvas kerítéssel védett sírkertben található.

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címevangélikus műemléktemető
Készíttető neveGörgey család
LétrehozóSchulz Nfg. Wien
FeliratItt nyugszik / görgői és toportzi / Görgey István / szül. 1835 Nov. 23 kán / megh. 1888 Ápr. 11 kén / görgői és toportzi / Görgey Istvánné / Prihradny Malvin/ szül. 1839 Aug. 29 kén / megh. 1923 Dec. 4 kén
locse-gorgey-istvan-sirja (2)
locse-gorgey-istvan-sirja (3)