Pál Mester Háza

Pál Mester Háza

A lőcsei Körtér egyik kis házában működik a Pál Mester Múzeum. A hagyomány szerint ebben a 15. században épült házban élt a középkor egyik legtehetségesebb fafaragója. Az ő életének és művének tiszteletére rendeztek be állandó kiállítást az épületben.
Lőcsei Pál mester (szül. 1465/1470-1480 – 1537-1542) fafaragó, szobrász (késő gótika). Nevéhez fűződik a lőcsei Szent Jakab-templom faoltárának elkészítése, amely a világ legmagasabb faoltára. Lőcsén és a Szepességben alkotott, de műveit megtalálhatjuk a liptói, a sárosi és a gömöri térségben is.

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címKörtér 20. (németül: Ring, ma: Pál Mester tér) - Námestie Majstra Pavla 20.