Still Pál plébános sírja

Still Pál 26 éven át volt plébánosa a lőcsei katolikus híveknek. Dr. Demkó Kálmán Lőcse város műtörténeti rövid leírása című dolgozatának a Szent Jakab templomot tárgyaló fejezetében így hivatkozik Still Pál egy írására: “Nagy becscsel bír néhai Still Pál lőcsei prépost-plébánosnak “Chronikon seu história parochiae L. ac R. Civitatis Leutschoviensis” czímű, 1861-ig 239 folio oldalra terjedő kézirata.”

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / Still Pál / a vaskoronarend III. oszt. lovagja / prépost, esperes, Lőcse szab. kir. városa / 26 éven át buzgó plébánosa. / Szül. 1816. Febr. 1. Megh. 1886. Jul. 29. / áldozárságának 47. évében. / Egész életét az egyháznak, / hazájának s felebarátinak szentelte. / Áldott legyen emléke és az örök / világosság fényeskedjék neki!
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkLőcse Város műtörténeti rövid leírása, írta Dr. Demkó Kálmán, Lőcse. Nyomatott Reiss József Könyvnyomdájában., 1896, 63-64. oldal
locse-still-pal-sirja (2)
locse-still-pal-sirja (3)