Gyulaffy József plébános sírja

A Magyarország című napilap 1906. január 27-én megjelent száma gyászrovatában olvashatjuk az alábbi sorokat: “Gyulaffy József lőcsei főgimnáziumi rendes hittanár, szepesi egyházmegyei áldozópap, főgimnáziumi hitszónok, az “Angyalok királynéjá”-ról nevezett főgimnáziumi templom gondnoka, a főgimnáziumi Deákasztal pénztárosa, Szepes vármegye törvényhatósági bizottságának tagja január 23-án, életének 60-ik évében súlyos szenvedés után Lőcsén elhunyt.”

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratGyulaffy / József / szepesegyházmegyei / áldozár / kir. kat. főgimn. tanár / * 1846 - † 1906. / Az örök világosság / fényeskedjék neki!
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkMAGYAR0RSZÁG , Budanest, 1906. január 27., szombat, XIII. ÉVFOLYAM, 23. szám. *** (https://adtplus.arcanum.hu/hu/view/Magyarorszag_1906_01/?pg=554&layout=s)
locse-gyulaffy-jozsef-sirja (2)
locse-gyulaffy-jozsef-sirja (3)