Görgey Albertné sírja

A Zsedényi család Lőcse városának legfontosabb és leggazdagabb családjai közé tartozott. Mivel a két Zsedényi nővér halálakor az evangélikus temetőben már nem temetkezhettek, a város köztemetőjében leltek örök nyugalomra. Síremlékük az evangélikus temetőből, a Probstner család sírkertjéből került mostani helyére. Hátoldalán ma is olvasható: INES v PFANNSCHMIEDT CEB. VON PROBSTNER. Zsedényi Linda 1912-ben 18 éves korában házasodott össze a toporci Görgey család utolsó férfi tagjával, Görgey Alberttel (1882. május 30. – 1943. december 19.) Két lányuk született, Klára (1917-1988) és Éva (1920-2003), kiknek neveit édesapjuk Toporcon fellelhető sírján tüntették fel.

TelepülésLőcse [Levoča]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készítés időpontjaa 19. század második fele
Készíttető neveZsedényi-Görgey család
LétrehozóGerenday Antal / Pest
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / Zsedényi Klára / 1888 - 1958 / Görgey Albert-né / Zsedényi Linda / 1894 - 1982
locse-gorgey-albertne-sirja (2)
locse-gorgey-albertne-sirja (3)