Rónay Ferenc bányatanácsos sírja

Rónay Ferenc (1808 Liptóújvár – 1881 Selmecbánya) bányamérnök; selmecbányai tanulmányok után a környék különböző bányaüzemeinél működött bányamérőként, bányatisztviselőként, bányafelügyelőként, bányatanácsosként; szakcikkei magyar és német szakfolyóiratokban jelentek meg. 1874. január 1-től bányatanácsos.
73 éves korában halt meg Selmecbányán.

Pontos helyszín, címFelső evangélikus temető - Úritemető
Készíttető neveRónay család
Feliratliptóújvári / Rónay Ferencz / m.k. bányai tanácsos / † / 1881
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkHazslinszky Tamás: A BARADLA-BARLANG 19. SZÁZADI NEVEZETES LÁTOGATÓI, Érc- és Ásványbányászati Múzeum, Rudabánya 2004, Érc- és Ásványbányászati Múzeumi Füzetek 33., 70. oldal *** (http://mediatar.rfmlib.hu/digitkonyvtar/rudabanya/hazslinszky_tamas_a_baradla_barlang_nevezetes_latogatoi.pdf)
selmecbanya-ronay-ferenc-sirja (2)
selmecbanya-ronay-ferenc-sirja (3)