Ormay Ármin tanár, 48-as honvéd főhadnagy sírja

Szakolca, Nyitra m., 1825. febr. 21., r. kat. (Valószínűleg azonos Kotasek János és Kovarik Józefa említett napon Szakolcán keresztelt Hermann nevű fiával.) Gimnáziumot végez. Nőtlen. (Felesége Rozsnyavszky Éva lett, meghalt Selmecbánya, 1888.)
1848. okt. 10. honvéd önkéntes lesz. 1849. júl. 28 (jún.1.) – főhadnagy a 2. honvéd vadászezred 11. századánál Magyarlétán, Erdélyben, részt vesz a román felkelők elleni harcokban. Augusztus közepén Bánffyhunyadnál orosz fogságba esik.
Az 1850-es években törvényszéki írnok. 1861. gimnáziumi tanár Selmecbányán (haláláig). 1867. a Pest városi Honvédegylet tagja. (1869-1877. szabadságolt állományú honvéd főhadnagy volt.) † Selmecbánya, 1882. okt. 7.

Pontos helyszín, címFelső evangélikus temető - Úritemető
Készíttető neveOrmay család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratOrmay Armin / Főgymnas. tanár / 1848-49.-i honvéd főhadnagy / szül. 1825. megh. 1882. / Ormay Arminné / szül. Rozsnyavszky Éva / megh. 1888. / Béke hamvaikra!
selmecbanya-ormay-armin-48-as-honved-fohadnagy-sirja (4)
selmecbanya-ormay-armin-48-as-honved-fohadnagy-sirja (5)