Blattny Tibor botanikus sírja

Blattny Tibor (1883-1969) Kassán született, 1900-1903 között volt erdészhallgató Selmecen. 1905-ben államvizsgázott, s 1906-tól 1916-ig, Fekete Lajos haláláig, annak munkatársa volt az egész országra kiterjedő növény földrajzi térképezésben. A trianoni döntés után a csehszlovák államerdészet szolgálatába került, 1945-ben vonult nyugalomba. Hazánk florisztikai növény­földrajzával kapcsolatos szakirodalmi tevékenysége jelentős. Fekete Lajossal írt közös könyvük, „Az erdészeti jelentőségű fák és cserjék elterjedése a Magyar Állam területén” ma is alapvető műnek számít.

Pontos helyszín, címFrauenberi temető - Római katolikus temető
FeliratIng. Blattny Tibor / 1883 - 1969 / ERDÉSZ, VADÁSZ, BOTANIKUS / Blattny Tiborné / 1889 - 1969