Kuti István rendőrfőkapitány sírja

Kúti István (uzoni) (1867. június 8., Marosvásárhely – 1912. április 19., Selmecbánya) A középiskolát Nagyszebenben, a jogot Kolozsvárt elvégezvén, 1893-tól a kolozsvári városi árvaszék aljegyzője, majd városi aljegyző. 1895-ben kinevezték Selmecbánya rendőr-alkapitányának. 1907-től Selmecbánya rendőr-főkapitánya. Szerkesztője, egy ideig pedig tulajdonosa a Selmecbányai Híradó helyi lapnak. 1912-ben elhalálozott, hat Kúti fiút hagyva árván. Halála után a gyermekek nevelését saját unokaöccse, vagyis legidősebb nővérének és matsesdi Sztancsay Albertnek házasságából származó fia, Miklós vállalta, ki nagy szeretettel gondoskodott róluk. Ő akkor a város főjegyzője volt. Az MTE Szitnya osztály titkára (1897-1901-), jegyzője (1901-).

Pontos helyszín, címFrauenberi temető - Római katolikus temető
Készíttető neveKuti család