Selmecbányai evangélikus templom

A Szent Katalin-templommal szemben a Szent Vincéről elnevezett irgalmas nővérek leányiskolája áll, mellette pedig az evangélikus templom. Korábban az evangélikusoknak — az egykori katolikus templomból kiűzetve — csak fatemplomuk volt. II. József türelmi rendelete alapján építhettek csak kőből templomot. Az épület J. S. THALHER bécsi építész tervei alapján 1794—96-ban készült copf stílusban. A templom belsejének alaprajza ellipszis. Belül, az oldalfalak mellett karzatok találhatók. Oltára barokk stílusú. Oltárképe Than Mór alkotása.

Pontos helyszín, címKossuth tér (ma Városháza tér) 14.- Radničné námestie 14.
Készíttető neveevangélikus hitközség