Pósa Lajos és Bodon Lajos emléktáblája (Balogvölgy)

A Nemesradnóti Református Egyházközség és a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete 2013. december 24-én leleplezték Nt. Pósa Lajos (1865-1958) és Bodon Lajos (1891-1971) emléktábláját Nemesradnóton, a református templomban.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címA református templomban a hátsó (felvégi) bejárattól a baloldali falon
Készítés időpontja2012
Készíttető neveNemesradnóti Református Egyházközség és a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete
LétrehozóUlický, sírköves
Felirat„Ámde minélk fárasztóbb a munka, / annál jólesőbb annakk jutalma: / minél nagyobb a küzdelem, / annál édesebb- annak a díja.” Pósa Lajos / (1865-1958) / Nemesradnót / egykori jeles lelkésze // Bodon Lajos / (1891 – 1971) / Nemesradnót / egykori jeles kántor-tanítója / Állíttatták: Nemesradnóti Református Egyházközség / Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete / 2012
Gondozását felügyeliNemesradnóti Református Egyházközség
ForrásinformációkHomoly Erzsó videófelvétele az avatásról: https://www.televizio.sk/2014/01/emlektablat-avattak-nemesradnoton/
nemesradnot-posa-tablaavatas (6)
nemesradnot-posa-tablaavatas (1)