A nemesradnóti csordás, Ivanics István síremléke (Balogvölgy)

Ivanics István (1899-1980) a második világháború előtt a falu csordása volt a közbirtokosság alkalmazottjaként. A tehéncsorda kihajtásáért és legeltetéséért felelt. Római katolikus vallású volt, Lénártfaláról került Nemesradnótra. (Az állatok kihajtása minden reggel a következő sorrendben ment végbe: tehén a csordás által, disznó a kondás által, liba a libapásztor által. Este pedig fordított sorrendben azaz: liba, disznó, tehén. A gulya tavasztól őszig a legelőn maradt a gulyás felügyelete alatt.)

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető alsó részének felső sora.
FeliratItt nyugszik / Ivanics István / 1899 1980 /és neje / sz. Ambrúzs Mária / 1902 / Emlékük örökké élni fog.
Gondozását felügyelihozzátartozók
Forrásinformációkid. Pósa Dénes elbeszélése alapján, a Nemesradnóti Református Egyházközség anyakönyve Pósa Dénes gondnok közreadásában
nemesradnot-ivanics-istvan-sirja (1)
nemesradnot-ivanics-istvan-sirja (2)