Bodon Barna kollát síremléke (Balogvölgy)

Bodon Barna kollát, földműves, őrvezető. A világháború kitörésekor, 1914. augusztus 25-én vonult be a 25. királyi gyalogezredhez Losoncra. 1914 októberétől az orosz fronton több nagyobb csatában harcolva, 1915. március 22-én sebesülten orosz fogságba került. A fogságból 1916. október 10-én érkezett haza. A Károly Csapatkereszt tulajdonosa.
Nemesradnóton a későbbiekben ő rendelkezett kerékpárral, s mint „halottkém” (olyan megbízott, aki a rimaszécsi orvost értesítette halálesetkor) is tevékenykedett.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető felső része
Készíttető nevegyermekei
Létrehozó2018-ban felujitotta Molnár Miklós leszármazott
FeliratItt nyugszik / Bodon Barna / 1893-1954 / Bodon Barnáné / 1903-1942 / Emlékét állítatta hű gyermekei
Gondozását felügyelihozzátartozók
Forrásinformációközv. Bodon Zoltánné presbiter elbeszélése alapján / A magyar gyalogság, Reé László szerkesztésében / A nemesradnóti református egyház anyakönyve Pósa Dénes gondnok közreadásában
nemesradnot-bodon-barna-1-sirja (2)
nemesradnot-bodon-barna-1-sirja (3)