Összetartozás évének emléktáblája

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és alapszervezeteinek 2020-ban , a Magyar Összetartozás Évében a legjelentősebb eseménye a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról való méltó megemlékezés volt. Sajnos a vírusjárvány miatt a tervezett programokat csak részben sikerült megvalósítani. Így is nagy örömünkre szolgált, hogy a nógrádiak közadakozásából sikerült szeptember 30-án Fülekpüspökiben emlékművet és december 18-án Füleken a Magyar Ház homlokzatán emléktáblát felavatni. A füleki rendezvény már erős korlátozások közepette zajlott. A rendezvény Szvorák Zsuzsa Csemadok elnöknő szavalatával kezdődött, majd RNDr. Benko Pál, a Füleki Református Egyházközösség kurátora mondta el ünnepi gondolatait. Mihalovics Erika, a füleki szervezet vezetőségi tagja elénekelte a palóc himnuszt, majd Nagyferenc Katalin fafaragó , az emléktábla készítője és Benko Pál közösen leplezték le a trianoni emléktáblát.
Az áldást és szentelést Sipos György fülekpüspöki plébános celebrálta. Végezetül a lelkes maroknyi közönség közösen elénekelte nemzeti imánkat.

TelepülésFülek [Fiľakovo]
Pontos helyszín, címa Magyar Ház homlokzatán
Készítés időpontja2020
Készíttető neveCsemadok Füleki Alapszervezete, a Csemadok Nógrádi Területi Választmánya, közadakozásból
LétrehozóNagyferenc Katalin, fafaragó, Rimaszombat
FeliratVOLTUNK / VAGYUNK / LESZÜNK / 2020 / Közadakozásból elhelyezte a Csemadok / Nógrádi Területi Választmánya és a / Csemadok Füleki Alapszervezete / a trianoni békediktátum 100, / évfordulója alkalmából.
Gondozását felügyeliCsemadok alapszervezete
fulek-trianon-tabla-2